Update: Z-MicroSteam® Technologie van ZIWI Peak

  • Geplaatst op
  • Door Ramona de Brock
  • Geplaatst in hondenvoeding
  • 0
Update: Z-MicroSteam® Technologie van ZIWI Peak

Na het nieuws dat ZIWI Peak Air-Dried voeding niet meer beschikbaar zal zijn in Europa begin dit jaar, is het nu in het najaar van 2024 zover dat de nieuwe innovatie honden- en kattenvoeding beschikbaar komt.

ZIWI blijft de lat hoog leggen in premium dierenvoeding, en hun nieuwste innovatie, de Z-MicroSteam® technologie, is daarop geen uitzondering. Deze geavanceerde techniek combineert het beste van stoom- en luchtgedroogde methoden om een product te creëren dat niet alleen voedzaam is, maar ook de smaak en textuur van rauwe voeding benadert. Je bekijkt de nieuwe voeding van ZIWI hier.

 

Hoe werkt Z-MicroSteam®?

De Z-MicroSteam® technologie begint met het verwerken van verse ingrediënten zoals vlees, organen en vis. Deze worden licht gestoomd met een gecontroleerde hoeveelheid stoom. Dit proces zorgt ervoor dat de voedingsstoffen behouden blijven, terwijl bacteriën en ziektekiemen worden geëlimineerd. Door de micro-stoomtechniek worden de ingrediënten op een zachte manier klaargemaakt, zonder overmatige hitte, waardoor de smaak en voedingswaarde optimaal blijven.

 

Tweefasige lucht-droogmethode

Na het microstomen volgt een tweefasige lucht-droogmethode. Deze techniek helpt om het vocht langzaam uit het product te onttrekken, wat zorgt voor een langere houdbaarheid zonder de toevoeging van kunstmatige conserveermiddelen. Het resultaat is een licht en voedzaam product dat barst van pure eiwitten, vitamines en mineralen.

 

De voordelen voor jouw hond of kat

ZIWI Peak's Steam & Dried voeding is een perfect alternatief voor rauw voedsel. Het biedt dezelfde hoge voedingswaarde, maar met het gemak van droogvoer. Bovendien is het een uitgebalanceerde voeding, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten zoals vers vlees en vis, die zorgen voor een gezonde huid, een glanzende vacht en een sterk immuunsysteem.

 

Waarom kiezen voor Z-MicroSteam®?

Als je het beste wilt voor jouw hond of kat, biedt de Z-MicroSteam® technologie het perfecte compromis tussen de voedingswaarde van rauwe voeding en het gebruiksgemak van brokken. Het is de toekomst van huisdiervoeding: voedzaam, gemakkelijk en veilig.

 

Alternatief voor ZIWI Peak Air-Dried

Begin dit jaar hebben wij te horen gekregen dat het geliefde ZIWI Peak Air-Dried assortiment voor honden en katten niet langer beschikbaar zal zijn voor Europa. Dit was een enorme teleurstelling voor velen. Door diverse redenen is tot dit besluit gekomen, o.a. de maximale capaciteit die ZIWI bereikte voor het produceren van het Air-Dried assortiment en de strikte normen van de EU-regelgevende instanties, zoals FEDIAF, die significante uitdagingen opleverden voor het Air-Dried assortiment van ZIWI.

 

Nu in het najaar van 2024 is ZIWI terug in Europa met Steam & Dried voeding voor honden en katten. Ook is er weer blikvoeding beschikbaar in verschillende varianten. 

 

Mocht je nog steeds liever luchtgedroogde of gevriesdroogde voeding geven, dan zijn dit de beste alternatieven;

 

  • Pala en Sanadog Luchtgedroogde Voeding: Hoewel niet identiek aan ZIWI Peak, bieden deze merken ook luchtgedroogde voedingsopties van hoge kwaliteit die jullie honden zullen waarderen. De voeding van Pala is verkrijgbaar in verschillende varianten, helaas alleen geen enkelvoudige soorten. Sanadog heeft wel enkelvoudige soorten, maar let wel dat deze brok vrij groot is en daardoor wat minder geschikt voor kleine honden of honden die moeite hebben met eten. 

 

  • Pawfect, Nandi Gevriesdroogde Voeding en VOM: Ook zijn er 3 merken met hele mooie gevriesdroogde voeding. Pawfect heeft een lijn voor honden en een lijn voor katten. Gevriesdroogde voeding heeft een licht gewicht en is daardoor ook ideaal om mee te nemen op reis of lange wandelingen. Wanneer je deze voeding als hoofdmaaltijd geeft dan maak je het vochtig met lauw warmwater. De voeding zet dan weer uit en wordt een papje. Voor honden hebben we naast Pawfect ook gevriesdroogde voeding van Nandi en VOM. Nandi is verkrijgbaar in struisvogel, konijn en hert wat mooie opties zijn voor honden die niet tegen standaard diersoorten kunnen. VOM is ontwikkeld  in samenwerking met specialisten van de Noorse Universiteit voor Milieu en Biologische wetenschappen met grondstoffen uit Noorwegen.

 

We hopen je hiermee een duidelijke update te hebben gegeven over ZIWI en goede alternatieven voor gevriesdroogde en luchtgedroogde voeding. Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Reacties

  1. Nett Nett

    Wat ongelofelijk jammer maar heel veel dank voor de duidelijke uitleg. Nu hoeven we voorlopig niet steeds te kijken of het er alweer is. Het was een absoluut TOP product. Heb het dikwijls cadeau gedaan waarna de honden ook daar er verslaafd aan raakten

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.