Komkommertijd? Na 7 maanden paniek over infectie bij hond door eten van rauwe voeding.
- Geplaatst op
- Door Ramona
- Geplaatst in gezondheid van je hond, hondenvoeding
- 0
Onze reactie op het nieuws item van het NOS journaal op 3 augustus 2017
Eind vorig jaar, december 2016, is er bij een hond de Burcella suis infectie (besmettelijk voor mensen en varkens) vastgesteld, waarschijnlijk na het eten van rauw hazenvlees. Het volledige artikel vind je hier. De partij hazen, afkomstig uit Zuid Amerika, is vernietigd en het lijkt mij zinvol om hier nogmaals bij te nuanceren dat dit om 1 besmette hond ging. Natuurlijk is dit verontrustend, echter begrijp ik niet waarom dit dan pas ruim 7 maanden later breed wordt uitgemeten in het nieuws.
Daarnaast werd er kort voor bovenstaand bericht melding gemaakt van honden uit het oosten van Europa met Brucella canis infectie. De verschijnselen van B. canis en B. suis infecties bij honden komen overeen en kunnen worden samengevat als ontstekingen van geslachtsorganen en gewrichten
Uiteraard ontvingen wij aan de hand van dit nieuwsitem diverse mailtjes, telefoontje en ongeruste klanten in de winkel die zich zorgen maken of ze hun hond nog wel rauw vlees kunnen voeren. Wij hebben natuurlijk contact gehad met onze leveranciers en allen geven aan geen vlees te verwerken afkomstig buiten de EU.
Blijf altijd zelf goed nadenken wat je voert. Wij verkopen in de winkel alleen rauwe vleesvoedingen van gerenommeerde merken. En vaak ligt de prijs dan vanaf €4,- per kilo. Alle verpakkingen hebben een batchnummer, waardoor de herkomst te herleiden is. De producten worden vervoerd met vrieswagens, gaan hier direct de vriezer in en hopelijk bij de klant ook.
Daarnaast is het natuurlijk van belang om altijd serieus en hygiënisch met rauwe voeding om te gaan. Het best ontdooi je het diepgevroren vlees langzaam in de koelkast en haal je het er vlak voor dat je gaat voeren uit om het op een wat aangenamere temperatuur te laten komen. Je laat het vlees ontdooien in een handige vershouddoos, waardoor er geen vlees-sappen kunnen lekken op je eigen etenswaar. Mocht je het moeten verdelen in porties dan doe je dit eventueel met een apart mes op een aparte snijplank, die je nadien goed schoonmaakt. Als de hond gegeten heeft reinig je de voerbak grondig. En natuurlijk was je altijd je handen.
Op deze manier is het echt veilig om je hond rauw te voeren. Ben je toch gaan twijfelen om je hond nog rauw te voeren na deze late ophef in de media? Uiteraard zijn er ook nog steeds honden die overleven als ze brokvoeding gevoerd krijgen. Het merendeel van de honden in Nederland (ongeveer 80%) krijgt brokvoeding gevoerd. Gelukkig, want als iedereen zijn hond vlees wil gaan voeren, moeten we straks speciaal andere dieren gaan fokken om onze honden te voeren. Dit even terzijde, dat is een andere discussie. In de winkel lichten wij je ook graag voor over de betere houdbare voedingen in ons assortiment. Onze voorkeur gaat uit naar natuurlijke hondenbrokken zonder chemische conserveringsmiddelen.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...