3 lickimat recepten voor de feestdagen
- Geplaatst op
- Door Ramona de Brock
- Geplaatst in hondentips, hondenvoeding
- 0
Maak Kerst extra bijzonder voor jouw viervoeter met onze feestelijke LickiMat recepten!
LickiMat recepten voor de feestdagen
In dit blogartikel delen we 3 creatieve kerstgerechten geïnspireerd op traditionele gerechten. Als bonus ook een recept voor een feestelijk dessert. Tijd om jouw trouwe viervoeter te verwennen met een gezonde en smakelijke feestelijke maaltijd dus! Weet je nog niet wat een LickiMat is? Lees dan eerst dit blogartikel. LickiMatten zijn er in verschillende soorten en maten, ze zijn er zelfs voor katten. Zo is er voor iedere dier een geschikte likmat. Deze recepten zijn speciaal voor honden:
LickiMat recept 1: Rudolf's Rendierfeest
Ingrediënten:
Bereiding:
Maak de zoete aardappel schoon en snij in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in ongeveer 20 minuten gaar. Maak ondertussen met de bottenbouillonpoeder een glaasje bottenbouillon klaar. Doe de blokjes vervolgens met wat bottenbouillon in de keukenmachine om er puree van te maken of stamp het samen fijn met een pureestamper.
Basislaag:
Vul de Lickimat met het mengsel van de puree en de bouillon. Snij de Escapure worst in plakjes en snij de plakjes door midden. De plakjes kun je vervolgens verdelen over de basislaag. Voor een grote hond gebruik je de hele worst en is je hond wat kleiner of zelfs heel klein dan kun je ook de helft of een kwart van de worst gebruiken.
Topper:
Neem vervolgens wat gevriesdroogd rood fruit en verspreid dit over plakjes worst. Nu je de hele mat vol hebt strooi je de sprinkles eroverheen. Tot slot, het is tenslotte feest, leg je een vleesstrip van hert bovenop de Lickimat als knapperige snack om mee te beginnen.
Tip:
Het is extra leuk als je de basislaag in de vorm van een kerstboom uit kunt smeren en de toppers gebruikt om de kerstboom te versieren.
Lickimat recept 2: Jamie Rollover's Culinaire Kalkoen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de pompoen in de oven en rooster deze voor 15-20 minuten. Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil en de pitten en de draden aan de binnenkant. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes even in de keukenmachine om er een puree van te maken. Meng de puree vervolgens met SmoothieDog glühwein party kalkoen en met het blikje Herrmann's puur kalkoen in een kom met een vork. Dit mengsel gebruik je als basislaag. Smeer dit uit over de gehele Lickimat. Mocht je wat overhouden dan kun je dit apart houden om de dag erna nog bij de maaltijd te serveren. Indien het dan alsnog teveel is dan kun je het ook in porties invriezen.
Topper:
Op deze basis laag verdeel je vervolgens de 3 toppers. Verdeel de Mastercraft topping kalkoen over de basislaag, vervolgens verspreid je de fruitbloempjes erover en tot slot strooi je nog wat Pala Treats turkey over het geheel. Optioneel leg je nog een kalkoennek boven op deze feestelijke kerstcreatie.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...